Protecția căilor respiratorii


Aproape toate elementele programului de protecție respiratorie afectează utilizatorii și, deci, cunoașterea principiilor de protecție respiratorie este parte integrantă a unui program eficient.
Elementele care au un impact direct asupra utilizatorului includ cunostințe ale criteriilor de selecție și evaluări medicale, proceduri de utilizare corespunzătoare, de fit-testare și procedurile de întreținere.
Selecția corectă și, dacă este cazul, testarea și montajul va asigura că masca oferă o protecție adecvată împotriva contaminanților. Evaluările medicale sunt necesare pentru a stabili dacă utilizatorul este apt să utilizeze un aparat respirator fără efecte negative asupra sănătății.
Instruirea privind procedurile de utilizare și întreținerea corespunzătoare vor asigura purtătorul că utilizează masca într-un mod sigur si sănătos.

mascaMască cu cartușe filtrante.

semimascaSemimască cu cartușe filtrante. Cartușele filtrante au limitări în ceea ce privește concentrația de contaminant și timpul de utilizare. Pentru mediile de muncă în care concentrația de vapori sau gaze toxice, este necesară utilizarea unui aparat de respirat autonom sau cu furnizare de aer de respirat de la distanță.

mascaprafMasca pentru praf de unică folosință (anumite modele protejează și la aerosoli).
msaAparat de respirat autonom