Protecția picioarelor


Din punct de vedere al zonei protejate, există 4 categorii de echipamente
(1)Pantofi de protecție (protejează piciorul), (2)Ghete de protecție (protejează piciorul și glezna), (3)Bocanci de protecție (protejează piciorul, glezna și o parte din gambă), (4) Cizme de protecție (protejează piciorul, glezna și gamba).

Ca și măinile, picioarele reprezintă o parte a corpului expusă frecvent pericolelor de accidentare în procesul de muncă.
De asemenea, alegerea unor echipamente de protecție pentru picioare nu este usoară datorită varietății și multitudinii de modele dar și a particularităților locului de munca.
O caracteristică importantă a pantofilor de protecție o reprezintă bombeul (fie metalic, din material compozit sau lamela) dar există și încălțăminte de protecție care să nu necesite bombeu
Alte caracteristici: talpa rezistentă la alunecare sau înțepare, încălțăminte cu protecție la temperaraturi ridicate sau scăzute, etc.
Din nou, evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională este un factor determinant în alegerea eficientă a echipamentelor de protecție pentru picioare

pantofiPantofi de protecție tip executiv

pantofiPantofi de protecție

palbi
palbiPantofi de protecție pentru personal medical sau din industria alimentară. Asigura o bună protecție la alunecare.

gheteGhete de protecție. Asigură o protecție a gleznelor la lovituri, de asemenea și o protecție limitată la imersia în substanțe lichide apoase.

bocanciBocanci de protecție. Mai înalți decât ghetele, asigură o protecție mai bună la imersie în substanțe lichide apoase. Protejează și o parte din gambă la impact.

cizme
cizmeCizme de protecție. Cu sau fără bombeu. Utilizate frecvent în industria chimică sau alimentară. Eficiente la imersia de scurta sau lungă durată în substanțe lichide (modele cu diferite grade de protecție la acțiunea substanțelor chimice). Modelul care continuă până la piept, cunoscut și ca “cizme pescărești”, este utilizat de asemenea în industria chimică și cea alimentară

incelectroÎncălțăminte electroizolantă. Pentru activități desfășurate în instalații electrice de joasă sau înaltă tensiune.